(untitled) (Спорт ғылымындағы зерттеулер, 2025)
Мақалада Blind football-да оқу процесін жоспарлау негіздері қарастырылады. Зерттеудің мақсаты зағип жандар үшін футболдағы оқу-жаттығу процесін жоспарлаудың тиімділігін шектейтін негізгі мәселелерді анықтау, сондай-ақ спортшыларды даярлаудың негізгі мезоциклінің жоспарын әзірлеу. Ғылыми-әдістемелік әдебиеттер мен интернет көздерін, фокус-топтарды және педагогикалық байқауды талдау нәтижесінде: Қазақстанда тұратын көру қабілеті бұзылған адамдардың саны анықталды; Blind football спортшыларын спорттық даярлауды тиімді жоспарлаудың негізгі проблемалары анықталды және сараланды; Blind football жаттығу процесінің базалық мезоциклінің жоспары әзірленді; Қазақстанда Blind football даму географиясы айқындалды. Шетелдік жаттықтырушылардың негізгі проблемалары мен әдістемелерін қолдануды ескере отырып, Blind football оқу-жаттығу процесін жоспарлау кезіндегі тәсілдің жаңалығы Қазақстандағы зағиптар үшін футболды ғылыми-әдістемелік қамтамасыз етуді жоспарлы дамыту үшін негіз құруға мүмкіндік береді.