(untitled) (Спорт ғылымындағы зерттеулер, 2025)
Мақалада 19-21 жас аралығындағы құраш спортшыларының дене шынықтыруындағы функционалды «Кроссфит» жаттығуларына негізделген жаттығулар кешенін орындау нәтижелеріне талдау берілген. Зерттеудің мақсаты көпфункционалды жаттығулардың 19-21 жас аралығындағы спортшылардың дене дайындығына әсерін бағалау болды. Эксперимент нәтижелері бойынша ұсынылған жаттығу кешендері спортшылардың физикалық дамуы мен дайындығына оң әсер етіп, жалпы төзімділік, күш пен ептілік деңгейінің жоғарылауына ықпал ететіні анықталды. Алынған мәліметтер көрсетілген критерийлер бойынша статистикалық маңызды прогресті көрсетеді. Алайда жылдамдықтың айтарлықтай өсуі байқалмады. Бұл сапаны дамыту үшін әзірленген «Кроссфит» жаттығу кешендеріне аэробты және анаэробты жүгіру жаттығуларын қосуды ұсынамыз, бұл спортшылардың физикалық дайындығына әсер ету ауқымын кеңейтеді. Жасалған қорытындылар 19-21 жас аралығындағы Құраш спортшыларын даярлауда «Кроссфит»-ті қолданудың практикалық құндылығы мен әлеуетін көрсетеді.