(untitled) (Спорт ғылымындағы зерттеулер, 2025)
Мақалада YOLO26n-Pose моделі негізінде жарыстық спортқа арналған нақты уақыттағы тартылуды орындауды бақылаудың интеллектуалды жүйесін әзірлеу және эксперименттік валидациялау нәтижелері ұсынылған. Ұсынылған тәсіл адам позасын екіөлшемді бағалауды, геометриялық белгілерді шығаруды, уақытша тегістеуді және ережелерге негізделген соңғы автоматты біріктіреді: бұл жарыс талаптарына сәйкес қайталауларды объективті түрде санауды қамтамасыз етеді. Жұмыста визуалды кері байланыс күйлерін (DOWN, TRANSITION, UP, CHEATING) және қайталауларды санауды іске қосу мен оқиғаларды анықтау логикасын ажырататын екі деңгейлі валидация механизмі ұсынылған. Қосымша түрде дене салмағын жеңілдетуден туындайтын жарамсыз қайталауларды есепке алмауға мүмкіндік беретін еденмен жанасуды анықтайтын калибрленген детектор жүзеге асырылды. Жүйе орталық процессор негізіндегі жабдықта нақты уақыт режимінде жұмыс істейді (интерфейстің жаңару жиілігі ≈25 FPS). Ұсынылған шешім шағын жарыстар мен жаттығу жағдайларында әділ әрі ашық төрешілік жүргізуге арналған киілетін датчиктерге негізделген жүйелерге түсіндірілетін, арзан және ауқымдалатын балама болып табылады.